Artikelen
Geef een reactie

Help ik ben te dik en de feestdagen zijn gaande?!

Ben jij zo’n iemand die dit voelt of continue zegt? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen hebben te maken met overgewicht, of zelfs een ergere vorm hiervan: obesitas (zwaarlijvigheid). In 2012 heeft bijna de helft (48,3%) van de Nederlandse bevolking van 19 jaar en ouder overgewicht. Wanneer je naar Azië gaat en naar Japan bij voorkeur, kom je eigenlijk geen dikke mensen tegen afgezien van de bekende sumoworstelaars. Wat is hun geheim om dun te blijven?

Het antwoord is simpel. Het is in Japan wettelijk verboden om overgewicht te hebben. Het gaat zelfs zo ver dat het verboden is voor bedrijven om mensen aan te nemen die overgewicht hebben. Werknemers kunnen door hun werkgever verplicht gesteld worden om af te vallen. Kunnen ze binnen bepaalde tijd niet afvallen, dan worden er boetes opgelegd(!). Op deze manier probeert Japan de gevolgen van overgewicht te beperken.
Daarnaast wordt er minder geld uitgegeven ten behoeve van de volksgezondheid. Hierdoor betalen de burgers in Japan ook minder belasting. Twee vliegen in één klap.

Wat kunnen wij hiervan leren en doen om dun te blijven? 

Een Japanse vrouw eet ongeveer 1000-1700 calorieën per dag, terwijl een Nederlandse vrouw al gauw aan de 2000 calorieën zit. Dus moeten de calorie-inname verlaagd worden.
Enkele eetpatronen die wij van onze mede-Aziaten kunnen overnemen zijn:
+vis eten in plaats van vlees
+meer groente
+meer fruit
-kleinere porties eten
-minder fastfood
-minder frisdrank
-minder snoepgoed

Recht toe recht aan in het algemeen bekend zou ik zeggen, maar waarom kunnen wij ons er niet aan houden? Uiteindelijk draait het om de discipline, motivatie en wilskracht van een persoon om aan dit eetregime te houden. Japanners met overgewicht worden namelijk ook gezien als mensen die geen zelf-discipline hebben. Wil je dus echt afvallen, begin dan bij je discipline: je ratio boven de lust verkiezen.

Stay health and have a tasty day beautiful people!
JONC Member,
SushiStan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s