Artikelen, Blogs
Geef een reactie

Say Kimchiii – Korean trip part 2

Mijn vriendinnetje en ik zijn 2 weken gaan reizen door Zuid-Korea. In mijn vorige blog heb ik je verteld over mijn belevenis in Seoul. Deze maand vertel ik de rest van de reis.

Sokcho

Processed with MOLDIV

Vanuit Seoul hebben wij de bus genomen naar Sokcho. Dit is een dorp dat naast het natuurpark Seoraksan National Park ligt. Zuid-Korea kent een aantal natuurparken, maar na wat research schijnt dit het mooiste park te zijn. De busrit heeft ongeveer 6 uur geduurd. Wij moesten Sokcho Express Bus Terminal hebben om vervolgens de bus te pakken naar ons hostel. Helaas werden wij afgezet bij Sokcho Bus Station en spraken de medewerkers van dat busstation geen Engels. Uiteindelijk waren wij genoodzaakt de taxi te pakken naar ons hostel. Wij verbleven in The House Hostel van mister Yoo. Een lieve man die bij binnenkomst wijst naar het bankje dat bij de receptie staat. Vervolgens komt hij met de kaart van Sokcho en legt hij je uit waar alles ligt en hoe je naar het park kunt gaan. Hij heeft ook een map met restaurants waar je kunt eten. Het hostel zelf is niet heel bijzonder, maar mister Yoo’s service is uitermate goed! In Sokcho zelf valt niet veel te beleven. Het dorp ligt om een meer en de 2 gebieden worden met elkaar verbonden door een rode en een blauwe brug. Persoonlijk denk ik dat veel toeristen naar Sokcho gaan vanwege haar ligging naar Seoraksan National Park. Dit waren dan ook de bezigheden van onze mede-hostelgasten.

Seoraksan National Park

Processed with MOLDIV

Vanaf Sokcho kan je de bus pakken naar Seoraksan National Park. Het park biedt verschillende hikes naar verschillende hoogtes. Wij besloten 2 dagen het park te bezoeken. Op de eerste dag kozen wij voor Ulsanbawi Course. Volgens mister Yoo is dit een hike van 4 uur en op de kaart staat dat deze hike 3,8km is. Geloof mij, het voelt niet aan als een hike van 3,8 km. Je gaat 873m de hoogte in en niet alle treden zijn evengoed bewandelbaar. Ik zou niet te vroeg gaan, omdat het uitzicht ’s ochtends erg mistig is. Wij waren zo rond lunchtijd boven en wij hadden prachtig uitzicht. Nadat wij weer beneden waren, waren wij nog naar de waterval gehiked. Ik zag het namelijk niet zitten om de volgende weer te hiken. Op weg naar de waterval moet je wel een hangbrug oversteken. Toeristen met hoogtevrees zijn hierbij gewaarschuwd! De waterval zelf was niet zo bijzonder. Misschien dat er na een regenbui meer te zien valt. Wanneer je het pad verder volgt, dan kom je bij een observatory. De volgende dag had ik mega last van spierpijn (het heeft uiteindelijk 3 dagen geduurd) door de hike. Gelukkig gingen wij die dag met de cablecar naar een andere berg. Daar viel niet te hiken, maar het was wederom weer mooi uitzicht.

In het park vind je veel eekhoorns. Deze beesten zijn niet schuw om voor eten dichterbij te komen. Zelfs meters bovenin de berg zul je ze tegenkomen.

Busan

Processed with MOLDIV

Na 3 dagen Sokcho en 2 dagen National Park hebben wij de nachtbus gepakt naar Busan. De busrit duurde 6,5 uur en wij kwamen ’s ochtends in Busan aan. Vanaf het busstation hebben wij de metro gepakt naar ons hotel, Angel Hotel. Dit hotel is niet per se een aanrader, maar het zit wel midden in het uitgaanscentrum van Busan. Op de eerste dag zijn wij naar Gamcheon Cultural Village gegaan. De studenten uit deze buurt hebben het in 2009 een kleurrijke make-over gegeven en het is een must-see als je in Busan bent! Voor de (selfie)fotografen onder ons kent Cultural Village ontzettend veel foto-sights, dus houdt je camera paraat! Na een bezoek aan de Cultural Village zijn wij naar de fishmarket geweest. Busan ligt aan zee en is een echte vissersstad. Op de fishmarket kan je je eigen vis uitzoeken en dat koken zij on the spot. Let op: zorg er voor dat je een levende vis krijgt, er liggen namelijk ook dode vissen in sommige bakken. Vervolgens zijn wij naar Lotte Mall geweest waar de grootste indoor fonteinshow plaatsvindt (wordt genoemd in de Guinnes Book of World Records). Ook het nachtleven van Busan hebben wij verkend. Wij zaten tenslotte in het uitgaanscentrum. Voor de EDM-liefhebbers heeft Busan Grid, het is de grootste club van Busan. Verder heb je Thurday Party waar schijnbaar veel toeristen rondlopen. Ik heb ze niet gezien en let op dat er 2 vestigingen zijn! Vergeet vooral niet je paspoort mee te nemen als je op stap gaat, want een kopie is niet voldoende. Vriendinnetje kwam bij sommige clubs niet binnen, omdat de beveiliging per se het origineel wilde zien.

Jeju-do
De Texel van Zuid-Korea is natuurlijk Jeju eiland. Vanaf Busan is het 2 uur vliegen. Je kunt Jeju ook bereiken met de boot, maar dat duurt een stuk langer. Jeju is een vulkanisch eiland. In het midden vindt men dan ook de Hallasan Vulkaan. De vulkaan kunt de vulkaan beklimmen. Dit duurt ongeveer 8 uur in totaal. Wij hebben de vulkaan niet beklommen, omdat wij na het hiken in Soeraksan ontzettend last hadden van spierpijn en dit niet opnieuw wilden mee maken. Wij verbleven bij Backpacker’s home in Seogwipo. Dat ligt in het zuiden van het eiland. Het eiland kent veel museums zoals de Teddy Bear Museum, Believe it or Not en de Hello Kitty Museum. Als je er tijd voor hebt, is het zeer aan te raden een van de museums te bezoeken.

Over het eiland vind je Dol hareubangs. Dit zijn beelden gemaakt van vulkanisch steen en zij beschermen de inwoners. Het schijnt ook dat wanneer je over de neus wrijft, het beeld je vruchtbaarheid brengt. Mocht je de kans hebben, wrijf even over de neus!

 

 

 

Processed with MOLDIV

Seogwipo kent 2 watervallen: Cheonjiyeon en Jeongbang. Voor beide watervallen geldt dat je entree moet betalen. Jeongbang vond ik persoonlijk het mooist. Je kan heerlijk even de voeten in het water badderen. Ik weet niet of men ook daar mag zwemmen, maar het zag er verleidelijk uit. Bij Cheonjiyeon was dit niet mogelijk. Cheonjiyeon ligt wel op de route als je naar Oedolgae rock wil en Hwangguji Coast. Oedolgae rock is een alleenstaande gestalte in zee. Het schijnt een schitterende uitzicht te zijn bij zonsondergang, maar wij hebben niet afgewacht tot zonsondergang. Wij zijn door gegaan naar mijn hoogtepunt in Zuid-Korea de natural swimming pool: Hwangguji Coast. Het zwemgebied is omringd door vulkanisch steen en ziet er om die reden uit als een natuurlijk zwembad. Als je aan snorkelspullen kan komen, dan kan je daar ook nog eens snorkelen. Veel toeristen gaan daar ook naar toe om te snorkelen. Het uitzicht onder water is niet kleurrijk, maar je ziet wel het één en ander.

Processed with MOLDIV

Nog een aantal must eats voor Jeju:
• Black pork
• Jeju Orange juice
• Green tea chocolate
• Orange rice crunch

 

 

 

 

Korean food

Processed with MOLDIV

Natuurlijk kan je nog meer yams eten in Zuid-Korea. Houd er rekening mee dat het pittig is en kimchi altijd wordt geserveerd als side-dish. Op een warme dag kan je genieten van Naenmyeon, ook wel bekend als cold buckwheat noodles. Ik vond dit heel apart om te eten, omdat noodles voor mij warm moeten zijn. Het is zeker verfrissend, maar dan eet ik liever Patbingsoo. Dit is schaafijs met anku, gezoete azukibonen. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken. Mijn advies: het ijs is zo groot dat je het zeker met 2/3 personen kunt delen. Althans wat ik tot nu toe heb meegemaakt qua grootte. Wat je ook niet mag vergeten te eten is natuurlijk het bekendste gerecht: Bibim Bab, maar ook Dalgabi (bbq spicy chicken), Dukbokgi (pittige rice cake), Kimbap, de menige foodstandjes op straat en de worst-op-een-stokkie van de supermarkt. Uiteraard moet je ookg zeker gaan Korean bbq-en! Mijn favoriet is Samgyetang. Dit is kippensoep met een gehele kip en ginseng. Het stilt niet alleen de honger, maar is ook nog eens ontzettend gezond! Het eten wordt standaard gereserveerd met een karaf water, maar soju kan je altijd erbij bestellen!

Processed with MOLDIV

Verder vind je door het land heel random grijpmachines. Voor alle verslaafden, zoals ikzelf, zal het nog lastig worden om langs deze machines te lopen zonder te proberen.

 

 

 

Overall: Zuid-Korea vind ik een prachtig modern land. Het is geen goedkoop land, maar wel zeer romantisch and up-coming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s